Dupa cum se stie, nunta este evenimentul cu cele mai multe traditii. Mai ales cele din mediul rural. Ca o fi la tara, ca e la oras, dupa anii 90′ nu pare sa mai fie nunta fara furatul miresei. Cu mici exceptii, bineinteles.

De unde a aparut acest obicei si s-a implementat asa de bine, nu prea se stie. Si oricum difera de la o zona la alta, sau de la o nunta la alta. Mai demult se cereau drept rascumparare, sume de bani. Prin 2012 am asistat la o cerere de 2000 de euro din partea fratelui miresei. Si mirele s-a conformat, evident. Sa lase viitorul cumnat fara masina ce si-o dorea? La majoritatea nuntilor cerintele sunt fie sticle de bautura, fie diferite obiecte sau pedepse de indeplinit. La pedepse , registrul de selectie e vast , depinde acu` de imaginatia fiecaruia…

Personal, eu unul nu am nici o obiectie impotriva furatului, fiecare alege sa faca ce vrea. Daca mireasa se lasa furata sau, de ce nu, in majoritatea cazurilor insista sa fie furata, e alegerea ei. Un lucru ma deranjeaza la culme. Furatul miresei cu oameni beti la volan. Dupa zeci de nunti la activ, nu ai cum sa nu te izbesti si de asa ceva. Cu acel gen de oameni care, daca au servit ceva si sunt cu mireasa in masina, fac pe zmeii. Am avut o nunta la care unh nene a trecut de la sala la club si inapoi, 7 semafoare pe rosu. Muzica la maxim, pedala in podea si chiuiala. Restul, nu mai conteaza. Anul trecut am ajuns in punctul in care l-am rugat politicos pe un furacios, sa opreasca masina ca sa nu ne culegem ulterior, dintii de prin sant. Slava Domnului ca am ajuns cu bine inapoi si data viitoare nu-mi mai trebuie. Asa ca, aviz viitorilor insuratei, aveti mare grija de cine va lasati furati !!

Furatul-miresei-01

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.