Pentru a realiza o fotografie de peisaj reusita, ar trebui sa luati in considerare urmatoarele:

1. Alege o compozitie simpla

Fotografie-de-peisaj-001

Când vine vorba de compozitie, intotdeauna am sugerat păstrarea doar a lucrurilor simple. Se concentrează pe caracteristica principală în peisaj și se exclude orice distragere. Când s-a făcut această fotografie, s-a păstrat soarele departe de cadru și a fost izolat acest trio de copaci împotriva liniilor de dealuri îndepărtate pentru o compoziție finală odihnitoare.

2. Cauta lumina directionala

Fotografie-de-peisaj-002

Contrastând zonele de lumină și de umbră ajută la a da un simt al formei tridimensionale a peisajului. Încercați sa fotografiati cu lumina soarelui care vine din lateral sau din fața ta, mai degrabă decât deasupra sau în spate, astfel încât să puteți vedea ambele zone de lumină precum și de umbră.

3. Utilizati un trepied
Fotografie-de-peisaj-003

Acesta poate fi dificil de a fi transportat tot timpul cu tine, dar cu siguranta am recomanda a avea un trepied la indemana. El deschide atât de multe opțiuni creative, în principal, permițându-vă să reglați fin compoziția și așteptați pentru lumina perfectă.

4. Surprindeti momentul
Fotografie-de-peisaj-004

Peisajului este un subiect relativ static și, în anumite condiții, o scenă poate arata la fel de la un moment la altul. Scopul e de a zdruncina fotografiile prin includerea unor elemente dinamice, cum ar fi mările furtunoase, oameni sau în condiții meteorologice schimbătoare.

5. Profitati de vremea neobisnuita  

Fotografie-de-peisaj-005

Chiar și scenele cele mai banale pot fi transformate de condițiile meteorologice neobișnuite, astfel încât să se păstreze un ochi pe prognoza meteo si lucruri cum ar fi zăpadă, îngheț, ceață, inversiunile de nori sau ploaie.

6. Revizitati locatiile

Fotografie-de-peisaj-006

Fotografie-de-peisaj-007

Dacă ați fotografiat un cadru bun a unui anumit peisaj, ați putea crede că nu este nevoie să reveniti. Dar, in fotografia de peisaj este la fel de mult despre lumina cum este vorba de peisaj, iar lumina este mereu în schimbare. Chiar daca sunteti mai familiarizați cu o locație, puteti reveni la locurile preferate pentru a vedea ce altceva puteti captura.

7. Experimentati cu diferite viteze ale declanșatorului

Fotografie-de-peisaj-008

Un alt avantaj în utilizarea unui trepied este că nu mai este limitată necesitatea de a folosi viteze rapide ale declanșatorului. Atunci când fotografiați elemente ce se deplasează în peisaj, cum ar fi spargerea valurilor sau  rauri care curg, încercați să utilizați un timp de expunere mai lent pentru a înregistra o parte din mișcarea acestora.

8. Rupe unele reguli

Fotografie-de-peisaj-009

Fii curajos și experimenteaza! Nu costă practic nimic pentru a trage un cadru pe un aparat de fotografiat digital, așa că de ce să nu încercați o compoziție neobișnuită, luând o imagine direct în soare sau in care se deplasează aparatul foto în timpul unei expuneri lungi? V-ati putea trezi cu o frumoasă imagine abstractă.

 

Zece sfaturi utile pentru a fotografia in natura

1. Poarta haine potrivite

Ai grija ca hainele sa fie confortabile si impermeabile. Dacă ești rece și umed, vei sfârși prin a merge acasă mai devreme și s-ar putea sa ratezi acea fotografie minunata.

2. Ia cu tine o gustare 

Același raționament se aplică aici – nu ratați acea fotografie din cauza foamei.

3. Ploi torentiale?

Nu uita sa iei si o umbrele cu tine.

4. Încercați să experimentați cu o lentilă lungă (tele)!

5. Acoperit de nori? lumină plata?

Incearca sa fotografiezi in alb si negru.

6. Priveste in sus si in jos

E mai mult de vazut decât stanga dreapta. S-ar putea sa fie un unghi mai mare de la picioarele tale.

7. Foloseste persoane sau cladiri

Aceasta ajuta sa aduca scenei dimensiunea epica.

8. Observati umbrele

Ele pot sa faca sau sa desfaca compozitia.

9. Ridica-te pentru rasaritul de soare

Toti fotografii spun acelasi lucru: lumina este cea care face cu adevarat diferenta intr-o fotografie landscape. Si nu numai.

10. Continua sa fotografiezi!

Este gratuit si fotografia care o astepti s-ar putea sa vina la urmatoarea declansare care o faci.

Cam acestia sunt cei 8 PASI SPRE O FOTOGRAFIE DE PEISAJ REUSITA!

In speranta ca v-am putut fi de folos, asteptam sugestiile si comentariile voastre!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.