Fotograful… In 1979 se năștea la Iași un băiețel, un băiețel pe nume Florin. Dar, ca să poată fi posibil aceasta, cu fix un an înainte, părintii mei au făcut nuntă. Cu alai, cu strigare, cu obiceiuri, cu tot tacâmul. Nu am participat, evident, eram abia în faza de proiectare. Bănuiesc. Dar, îmi pot imagina mare parte a evenimentului. De ce? Fiindcă au avut inspirația de a avea la nuntă un… fotograf.fotograful - Fotografie videografie nunta Iasi

Azi, observ pe toată lumea (viitorii insurăței), agitați nevoie mare. Fuga la săli, să vadă de au sau nu loc în ziua dorită de ei, drumuri pe la Suceava, Piatra Neamț sau așteptând cu sufletul la gurăsă vină un târg de rochii pe la Polivalentă.

– Ai vorbit cu popa? Pe la 5, ne face și pe noi?”

– Vezi că în Duty-free e 40 ron sticla de 1L de JB.”

Aranjamentele… le dă sala. Lăutari? Am găsit. De anul trecut. Au și DJ băieții… cu lumini cu tot tacâmul. Meserie!

Și uite așa, într-un târziu, printre drumurile pe la taxe, programarea la coafor, se trezește lumea ca nu are cine să le filmeze la nunta.

Mă întreb și eu, dacă nu era în ’78 acel nene sa le facă poze alor mei, sau, găseau pe altul, stare civilă\15 poze, biserică\8 poze și gata-i filmul, câtă imaginație puteam să am să mi-i închipui pe ai mei, și mai tineri cu vreo 30 și ceva de ani, și cu ce erau îmbrăcați, și, mai ales, ce invitați s-au mai perindat pe la eveniment?!…

Sfatul meu? Nu rămaneți nici cu banii primiți, nici cu muzica-n cap (asta daca nu au baietii boxele pana in tavan, să vă țiuie urechile o săptămână după), ci doar cu amintirile acelui minunat eveniment. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.